Åreknuter

De er ingen grunn til å leve med hevelse, ubehag og smerte i beina som følge av kosmetisk skjemmende åreknuter. Etter en grundig utredning med ultralyd av blodårene i bena kan vår spesialist i karkirurgi hos de aller fleste fjerne plagene effektivt og skånsomt. Det er meget kort ventetid.

Operasjonen utføres i lokalbedøvelse, og man kan dra hjem umiddelbart etterpå. Det er ikke behov for sykemelding og prosedyren etterlater nesten ikke synlige arr.

Åreknuter forekommer hos 1 av 3 personer og sees hyppigere hos kvinner enn hos menn. Årsaken til åreknuter er lekkasje i klaffer i de blodårene som frakter blodet opp fra bena (vener). Det kan være familiær opphopning av åreknuter. Disponerende faktorer for øvrig er overvekt, svangerskap og stillesittende/stillestående yrker. Åreknuter oppleves for de fleste som kosmetisk skjemmende, mens symptomene varierer fra person til person. Det er ingen direkte sammenheng mellom de synlige forandringene og grad av ubehag. Mange opplever plager i form av tyngdefornemmelse, hevelsestendens, kløe og krampetendens.  Noen får hudforandringer i form av eksem og i verste fall sår. Sår medfører oftest betydelige plager med redusert livskvalitet. Overfladisk årebetennelse, blødning og hudinfeksjoner (f.eks. Rosen) kan hos enkelte oppstå akutt.

Les mer om åreknuter her:

Til toppen av siden